10 dingen die je gezien moet hebben in Frankrijk

Samenvatting Artikel

Frankrijk blog feature image 01

Deze 10 dingen mag je niet overslaan als je in Frankrijk bent

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Een goede keuze, want in Frankrijk vallen er vele mooie dingen te zien. Maar wat mag je absoluut niet overslaan in Frankrijk? Wij zochten uit welke 10 bezienswaardigheden je zeker moet bekijken en hebben ze voor je op een rij gezet. Zit jij er al klaar voor? Lees dan snel verder en ontdek welke 10 bezienswaardigheden in Frankrijk wij voor je in petto hebben!

1. De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is de meest bekende bezienswaardigheid van Frankrijk. Deze staat in Parijs en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. Je kunt de Eiffeltoren vinden aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs. Neem binnen een kijkje of geniet juist op een afstand van de prachtige architectuur van de Eiffeltoren.

2. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Deze gigantische triomfboog kun je vinden in het midden van de net zo beroemde Champs-Élysées. De Arc de Triomphe biedt dan ook een prachtig uitzicht over de rest van Parijs. 

3. Moulin Rouge

De Moulin Rouge betekent in het Frans ook wel ‘rode molen’ en is een bekend cabaret theater in Parijs. Je kunt het gebouw vinden aan de Boulevard de Clichy. In de Moulin Rouge worden geweldige shows gegeven. Belangrijk is wel om op tijd te boeken, want de Moulin Rouge is snel uitverkocht. 

4. Paleis van Versailles

Net buiten Parijs kun je het Paleis van Versailles vinden. Dit paleis en de stad daaromheen zijn in de 17e eeuw ontstaan. Eerst werd het bewoond door koning Lodewijk XIII en vervolgens door zijn zoon Lodewijk XIV. Dit bijzondere paleis mag je dan ook zeker niet overslaan. 

5. Mont-Saint Michel

De Mont-Saint Michel is een van de meest prachtige bezienswaardigheden van Frankrijk. Dit eiland ziet er werkelijk sprookjesachtig uit en was tevens het decor van de bekende Disney-film Rapunzel. Dit eiland heeft een wat roerige geschiedenis, wat zeker de moeite waard is om meer over te weten te komen. 

6. Pont du Gard

Vlakbij Nîmes kun je het iconische Romeinse aquaduct Pont du Gard vinden. Dit werd tussen 40 en 60 jaar na Christus gebouwd. De brug bestaat uit 3 niveaus en heeft een lengte van 275 meter. De brug is 48 meter hoog en heeft mooie versierde bogen. Het is tevens het hoogste aquaduct van het Romeinse rijk. 

7. Château de Fontainebleau

Fontainebleau is een stad die ten zuidoosten van Parijs ligt en waar ook het prachtige Château de Fontainebleau ligt. De Franse leiders woonden al sinds de 12e eeuw in dit paleis en steeds werden er weer stukken bijgebouwd. Je kunt in het kasteel onder andere de kamers van Napoleon en het Turkse boudoir van Marie Antoinette bekijken. Wandel na je bezoek ook in het omringende bos.

8. Dune du Pilat

Dune du Pilat staat bekend als de hoogste zandduin van Europa. Deze zandduin is 107 meter hoog, 616 meter breed en wel 2,9 km lang. De duin groeit jaarlijks 4,5 meter naar het oosten en biedt een prachtig uitzicht over de Atlantische kustlijn. Veel paragliders weten zich hier dan ook goed te vermaken. 

9. Stad Bordeaux

De oude havenstad Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend als de tweede mooiste stad van Frankrijk. Parijs staat op nummer 1. Bordeaux beschikt over een historisch stadscentrum, waarvan vele gebouwen zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

10. Grotten van Lascaux

De grotten van Lascaux in de Dordogne mag je ook zeker niet overslaan. Dit zijn de bekendste grotten van Frankrijk. In de ondergrondse gangen kun je vele prehistorische grotschilderingen zien. De originele grotten zijn wel gesloten voor het publiek om de kunstwerken optimaal te beschermen, maar je kunt bij de Lascaux II grotten een replica van de originele kunstwerken zien.

Weet jij al welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken in Frankrijk?

Belangrijkste Franse woorden blog feature image 01

Belangrijkste Franse woorden/zinnen voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Frankrijk is een prachtig land waar van alles te doen en te beleven valt. Ben je in Frankrijk, dan is het zeker goed als je je ook in het Frans verstaanbaar kunt maken. De inwoners zullen dit namelijk zeker weten te waarderen. Veel Fransen hebben het liefst dat je in het Frans tegen ze praat.

Lees meer »
Cote d azur blog feature image 01

Côte d’Azur: wat te doen?

Ga jij binnenkort naar de Côte d’Azur? Als je op vakantie gaat naar de Côte d’Azur weet je zeker dat je naar een plek gaat waar veel te doen is. Wat zijn de dingen die je absoluut gedaan moet hebben als je deze prachtige plek bezoekt?

Lees meer »
Meer over Frankrijk blog feature image 01

Wat te doen in Parijs?

Ga je binnenkort naar Parijs? In Parijs is onwijs veel te zien en te doen. De kans is groot dat het dan ook lastig kiezen is uit het grote aanbod. Geen zorgen, want wij zochten uit wat je zoal kunt zien en doen in Parijs en hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek wat jij zeker niet mag overslaan in Parijs!

Lees meer »