Côte d’Azur: wat te doen?

Samenvatting Artikel

Cote d azur blog feature image 01

Dit is er allemaal te doen in de Côte d’Azur

Ga jij binnenkort naar de Côte d’Azur? Als je op vakantie gaat naar de Côte d’Azur weet je zeker dat je naar een plek gaat waar veel te doen is. Wat zijn de dingen die je absoluut gedaan moet hebben als je deze prachtige plek bezoekt? Wij zochten het voor je uit en hebben voor je op een rij gezet wat er allemaal te doen is in de Côte d’Azur. Lees snel verder en vul meteen jouw lijstje aan!

Ga naar Nice

En van de meest bekende steden aan de Côte d’Azur is Nice. Deze stad is werkelijk prachtig en biedt de mooiste uitzichten. Ook vind je er mooie architectuur en vele gezellige straatjes. Wandel over het 5 kilometer lange strand over de Promenade des Anglais of rust uit tegen een palmboom. In Nice kun je onder andere de Orthodoxe kerk vinden en genieten van het uitzicht vanaf de Parc de la Colline du Château.

Monaco

Ook Monaco is het bezoeken waard. Deze stad staat vooral bekend om de Formule 1, dure auto’s en grote jachten en de vele casino’s die je in Monte Carlo kunt vinden. Zien en gezien worden is dan ook het motto in Monaco. Ook kun je heerlijk vertoeven in deze prachtige badplaats.

Cannes

Cannes is vooral zeer populair vanwege het filmfestival dat hier jaarlijks georganiseerd wordt. Ook is Cannes zelf zeer geliefd onder toeristen buiten het filmfestival om. Zo heeft deze stad een prachtig oud centrum met een kasteel en kerk. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de andere kant van Cannes. Cannes is rijk aan mooie zandstranden. Deze stranden worden volop bezocht door mensen die lekker van het strand en het water willen genieten.

Saint-Paul-de-Vence

Als je dol bent op knusse dorpjes in de Middeleeuwse stijl, dan kun je in Saint-Paul-de-Vence zeker je hart ophalen. Dit is een van de leukste bezienswaardigheden die de Côte d’Azur te bieden heeft. Het is gelegen op een heuvel van 180 meter en omringd door een oude stadsmuur. Je hebt vanaf de stad een van de meest mooie uitzichten van de omgeving. Ook de straten van deze stad zijn werkelijk prachtig. Je waant je hier even helemaal terug in de tijd van de Middeleeuwen.

Bezoek de prachtige stranden

Wanneer je de Côte d’Azur bezoekt, dan is het zeker aan te raden om de prachtige stranden te bezoeken. Zowel in Monaco als in Cannes vind je de leukste beachclubs waar je echt geweest moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Baoli Beach Club of de La Plaque 45. In de Côte d’Azur heb je een eindeloze keuze aan stranden. 

Villa Ephrussi de Rothschild

Zoek je de mooiste villa aan de Côte d’Azur, dan moet je bij Villa Ephrussi de Rothschild zijn. Deze ligt bij Saint-Jean-Cap-Ferrat. De villa is door Béatrice Ephrussi De Rothschild gebouwd. Zij was de dochter van de directeur van de Banque de France en bezat veel geld. In de villa zal je een flamboyante stijl zien, wat zeker de moeite waard is om te aanschouwen. Dit historische monument is dagelijks te bezoeken, maar wel slechts tot 13:00 ‘s middags.

Weet jij al wat je gaat bezoeken in de Côte d’Azur? Wil je meer zien in Frankrijk? Lees dan verder over wat te doen in Parijs.

Frankrijk blog feature image 01

10 dingen die je gezien moet hebben in Frankrijk

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Een goede keuze, want in Frankrijk vallen er vele mooie dingen te zien. Maar wat mag je absoluut niet overslaan in Frankrijk? Wij zochten uit welke 10 bezienswaardigheden je zeker moet bekijken en hebben ze voor je op een rij gezet. Zit jij er al klaar voor?

Lees meer »
Belangrijkste Franse woorden blog feature image 01

Belangrijkste Franse woorden/zinnen voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Frankrijk is een prachtig land waar van alles te doen en te beleven valt. Ben je in Frankrijk, dan is het zeker goed als je je ook in het Frans verstaanbaar kunt maken. De inwoners zullen dit namelijk zeker weten te waarderen. Veel Fransen hebben het liefst dat je in het Frans tegen ze praat.

Lees meer »
Meer over Frankrijk blog feature image 01

Wat te doen in Parijs?

Ga je binnenkort naar Parijs? In Parijs is onwijs veel te zien en te doen. De kans is groot dat het dan ook lastig kiezen is uit het grote aanbod. Geen zorgen, want wij zochten uit wat je zoal kunt zien en doen in Parijs en hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek wat jij zeker niet mag overslaan in Parijs!

Lees meer »