Deze Franse gerechten moet je zeker proeven
Benieuwd wat de bekendste Franse gerechten zijn uit de Franse keuken? Misschien ben je van plan om binnenkort de Franse keuken aan jouw gasten voor te schotelen of wil je een lekker Frans gerecht proberen tijdens je vakantie. Wij zochten uit welke gerechten typisch Frans zijn en hebben de bekendste gerechten voor je op een rij gezet. Lees snel verder!
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon is een bekend Frans gerecht en komt uit de Bourgogne-streek. Het was vroeger vooral een gerecht voor arme boeren, maar staat tegenwoordig in Frankrijk bekend als een culinair gerecht. Het is een gerecht op basis van rundvlees dat gestoofd is in rode Bourgogne-wijn, champignons, bouillon, spek, pareluitjes, mirepoix en bouquet garni.
Croque-Monsieur
Croque-Monsieur is ook wel een tosti van ham en kaas wat wordt afgemaakt met een spiegelei. Je hebt naast de Croque-Monsieur ook nog de Croque-Madam. Dit is een tosti ham en kaas die met wat bechamelsaus geserveerd wordt.
Coq au vin
Coq au vin is ook wel kip in rode wijnsaus. Dit is ook wel een typisch Frans bistrogerecht. De rode wijnsaus geeft de zachte stukjes kip net even wat extra’s, waardoor iedere hap weer zorgt voor een nieuwe smaakexplosie.
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine is ook wel een hartige taart met spekjes en prei. Je kunt de traditionele Quiche Lorraine eenvoudig zelf thuis bereiden. Zo kun je hem zo lekker en gevarieerd maken als je zelf wilt. Dit gerecht is ideaal om als diner te serveren of om als snelle lunch te eten.
Franse uiensoep
Ook Franse uiensoep is zeer populair. Dit is iets waar je wel of niet van houdt. Wil je zelf Franse uiensoep maken, dan is het aan te raden deze langzaam en lang te laten koken. Deze karamellisatie zorgt ervoor dat de soep nog lekkerder smaakt. Maak je de soep zelf, dan heb je dus wel wat geduld nodig. Doe er wat lekkere croutons bij en smullen maar!
Ratatouille
Ratatouille is een overheerlijk Frans gerecht dat het gehele jaar door gegeten kan worden. Het bevat een mengsel van diverse groenten, waaronder courgette, aubergine, rode paprika en ui. Op dit gerecht zijn diverse varianten, waardoor je met de juiste kruiden telkens weer een lekker gerecht kunt creëren.
La Bouillabaisse Marseillaise
La Bouillabaisse Marseillaise is van origine een Provençaalse vissoep. Deze soep is typisch voor Marseille en bestaat uit zes verschillende soorten vis. Hiervoor werd oorspronkelijk de vis gebruikt die niet voor de verkoop gebruikt kon worden. De vissers kookten de vis aan het einde van de dag, waarna de bouillon over stukjes stokbrood gegoten werd en met rouille als voorgerecht werd gegeten.
Gratin Dauphinois
Gratin Dauphinois is een lekkere ovenschotel op basis van aardappelen en room uit de traditionele Franse keuken. Het gerecht bereidt men door een ovenschaal in te vetten en vervolgens met knoflook in te wrijven. Daarna worden schijfjes aardappelen in de room gegaard. Hoe het gerecht wordt afgewerkt, is verschillend. Vaak strooit men nog wat gemalen kaas boven de ovenschotel, zodat het een gegratineerde ovenschotel wordt.
Welk Frans gerecht ga jij zeker proberen of maken?