Wat te doen in Parijs?

Samenvatting Artikel

Meer over Frankrijk blog feature image 01

Dit moet je zeker zien en doen in Parijs

Ga je binnenkort naar Parijs? In Parijs is onwijs veel te zien en te doen. De kans is groot dat het dan ook lastig kiezen is uit het grote aanbod. Geen zorgen, want wij zochten uit wat je zoal kunt zien en doen in Parijs en hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek wat jij zeker niet mag overslaan in Parijs!

La tour Eiffel

La tour Eiffel ofwel de Eiffeltoren moet je zeker zien als je Parijs bezoekt. Deze mag je zelfs niet overslaan. Dit is de grootste bezienswaardigheid van de hoofdstad. Bezoek je de Eiffeltoren, dan is het belangrijk dit bezoek goed te plannen. Houd rekening met lange wachtrijen. Je kunt de toren ook perfect vanaf een afstandje bekijken. Boek een boottocht over de Seine, van waarop je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Kunstenaarswijk Montmartre

Bezoek zeker de prachtige kunstenaarswijk Montmartre en loop door de smalle straatjes waar je typisch Parijse gebouwen zal aantreffen. Ben je in Montmartre, bezoek dan zeker de Sacré-Coeur. Deze prachtige kerk ligt op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Ook Moulin Rouge kom je tegen in de wijk Montmartre. Dit geliefde Parijse cabaret kun je aan de voet van de Montmartre vinden en kreeg extra bekendheid vanwege de gelijknamige film die door Baz Luhrmann in 2001 gemaakt is. In het theater presenteren zich vele fantastische artiesten. Wil je de Moulin Rouge bezoeken, dan is het aan te raden van tevoren een show te reserveren. Deze is namelijk vrij snel uitverkocht. 

Het Louvre

Een bezoek aan het Louvre mag zeker niet aan je lijstje ontbreken. Er zijn diverse soorten musea in Parijs die stuk voor stuk de moeite van het aanschouwen zijn, maar het Louvre is het meest bekend. Aan de buitenkant is het museum al prachtig en heeft het een groot plein en een indrukwekkende fontein. Laat staan aan de binnenkant. Het Louvre beschikt over een grote collectie die je onmogelijk in een enkel bezoek helemaal kunt bekijken. Ben je er voor het eerst, dan raden we je zeker aan om de Mona Lisa te bekijken. Dit wereldberoemde schilderij moet je echt gezien hebben. 

Bezoek Parc de Belleville

Als je in Parijs bent, moet je ook niet vergeten om Parc de Belleville te bezoeken. Dit park is 4,5 hectare groot en  biedt een van de meest mooie uitzichten van alle parken die Parijs te bieden heeft. De reden? Je kijkt precies uit op de skyline van Parijs. Je kunt vanaf hier ook de Eiffeltoren zien. Op het hoogste punt kun je lekker plaatsnemen op het terras en genieten van een overheerlijke Franse lunch. 

Catacombes de Paris

De Catacombes de Paris vormen ook wel een beroemde verzameling van ondergrondse begraafplaatsen onder Parijs. Hier zijn ongeveer 6 miljoen Parijzenaren begraven. De Catacombes de Paris is, als je dol bent op geschiedenis, zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ben je benieuwd welke bezienswaardigheden in Frankrijk je nog meer moet zien? Lees dan verder.

Frankrijk blog feature image 01

10 dingen die je gezien moet hebben in Frankrijk

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Een goede keuze, want in Frankrijk vallen er vele mooie dingen te zien. Maar wat mag je absoluut niet overslaan in Frankrijk? Wij zochten uit welke 10 bezienswaardigheden je zeker moet bekijken en hebben ze voor je op een rij gezet. Zit jij er al klaar voor?

Lees meer »
Belangrijkste Franse woorden blog feature image 01

Belangrijkste Franse woorden/zinnen voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Frankrijk is een prachtig land waar van alles te doen en te beleven valt. Ben je in Frankrijk, dan is het zeker goed als je je ook in het Frans verstaanbaar kunt maken. De inwoners zullen dit namelijk zeker weten te waarderen. Veel Fransen hebben het liefst dat je in het Frans tegen ze praat.

Lees meer »
Cote d azur blog feature image 01

Côte d’Azur: wat te doen?

Ga jij binnenkort naar de Côte d’Azur? Als je op vakantie gaat naar de Côte d’Azur weet je zeker dat je naar een plek gaat waar veel te doen is. Wat zijn de dingen die je absoluut gedaan moet hebben als je deze prachtige plek bezoekt?

Lees meer »