Alles over de Dordogne

Samenvatting Artikel

Wie vaker naar Frankrijk op vakantie gaat kent de regio vast: de Dordogne. Niet helemaal om de hoek, want het is vanaf Utrecht ca. 1.000 kilometer rijden. Wel geeft de Dordogne veel terug waardoor de reis meer dan de moeite is en je helemaal tot jezelf kunt komen. Wil je weten wat er te doen is in de Dordogne? Lees snel dit artikel met leuke dingen en tips voor de Dordogne.

Château de Fénelon – Dordogne

De grotten van Lascaux

Lascaux is een groot grottencomplex bij het dorpje Montignac in de Dordogne. Deze grotten zijn enorm bekend door de grote hoeveelheid tekeningen uit de prehistorie. Deze tekeningen komen uit het Paleoliticum tijdperk. Dit betekent dat deze tekeningen dus zo’n 15.000 jaar geleden werden gemaakt. Deze tekeningen staan vol met afgebeelde dieren, waar zij op jaagden. Als je van geschiedenis houdt, moet je dit zeker eens gezien hebben. Een leuk feitje, uit onderzoek is gebleken dat het overgrote merendeel van de tekeningen is gemaakt door vrouwen. Dit is aan de grootte van de handafdrukken te zien.

Het stadje Sarlat

Een echte trekpleister in de Dordogne is het stadje Sarlat, vroeger heette dit Sarlat la Canéda. Deze stad is prachtig om te zien. Zo staat de stad vol met middeleeuwse gebouwen die ervoor zorgen dat je helemaal in deze sfeer komt. Eigenlijk is de hele binnenstad al een monument op zich. De stad staat vol met kunst en geschiedenis en bevat werkelijk waar prachtig erfgoed.

Château de Marzac

Het Château de Marzac staat genoteerd op de aanvullende lijst van historische monumenten. Het Château kijkt uit op de rivier de Vézère. Dit prachtige landgoed is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo kun je lekker wandelen en tot rust komen in een bezienswaardige omgeving. Wat het nog leuker maakt? De allereerste grote Escape Game is in dit Château geopend. Ga jij hieraan meedoen?

Vakantie in de Dordogne

Er is nog veel meer te zien in de Dordogne. De Dordogne staat ook wel bekend als een geweldige bestemming met een mix van natuur, cultuur en historie. Het departement staat vol met geschiedenis om te ontdekken en overal zit een mooi verhaal bij. Daarnaast zijn de mysteries van de onderaardse wereld, de grotten dus, een echte trekpleister.

Wat ga jij doen in de Dordogne?

Frankrijk blog feature image 01

10 dingen die je gezien moet hebben in Frankrijk

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Een goede keuze, want in Frankrijk vallen er vele mooie dingen te zien. Maar wat mag je absoluut niet overslaan in Frankrijk? Wij zochten uit welke 10 bezienswaardigheden je zeker moet bekijken en hebben ze voor je op een rij gezet. Zit jij er al klaar voor?

Lees meer »
Belangrijkste Franse woorden blog feature image 01

Belangrijkste Franse woorden/zinnen voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Frankrijk is een prachtig land waar van alles te doen en te beleven valt. Ben je in Frankrijk, dan is het zeker goed als je je ook in het Frans verstaanbaar kunt maken. De inwoners zullen dit namelijk zeker weten te waarderen. Veel Fransen hebben het liefst dat je in het Frans tegen ze praat.

Lees meer »
Cote d azur blog feature image 01

Côte d’Azur: wat te doen?

Ga jij binnenkort naar de Côte d’Azur? Als je op vakantie gaat naar de Côte d’Azur weet je zeker dat je naar een plek gaat waar veel te doen is. Wat zijn de dingen die je absoluut gedaan moet hebben als je deze prachtige plek bezoekt?

Lees meer »
Meer over Frankrijk blog feature image 01

Wat te doen in Parijs?

Ga je binnenkort naar Parijs? In Parijs is onwijs veel te zien en te doen. De kans is groot dat het dan ook lastig kiezen is uit het grote aanbod. Geen zorgen, want wij zochten uit wat je zoal kunt zien en doen in Parijs en hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek wat jij zeker niet mag overslaan in Parijs!

Lees meer »